Arteriální ABR

Pro odběry a stanovení arteriální acidobazické rovnováhy jsou Vám k dispozici řešení v podobě unikátního systému AKFIX a preparovaných stříkaček s Li-heparinem.

AKFIX je systém, u kterého velmi snadno a zcela bezpečně odeberete minimální množství krve přímo z arterie a bez jakékoliv další manipulace můžete krev analyzovat (po transportu je nutné krev promíchat). AKFIX je speciálně vyrobená kapilára s Luer konusem pro běžnou Luer jehlu, k dispozici je ve 3 různých velikostech. Výhodou je především bezpečná manipulace s plastovou kapilárou a minimální objem krve. Kapilára je ukončena speciálním uzávěrem, který průtok krve na konci kapiláry sám zastaví. Každá odběrová souprava je samostatně a sterilně zabalena a připravena k použití. K odběrovým soupravám jsou dodávány i jehly, vhodnou jehlou je velikost 0.60×26 mm 23Gx1.

Odběrové stříkačky s Li-heparinem jsou k dispozici ve 2 různých velikostech od 1 ml do 2 ml. Odběrové stříkačky jsou preparovány balancovaným Li-heparinem (50 U/ml) a jsou samostatně a sterilně baleny.